poniedziałek, 9 września 2013
jak ugotować smaczną kukurydzę?
Antoś uwielbia kukurydzę. Polubił ją podczas wakacji, wcinał gorącą na plaży. Gdy wróciliśmy wiedziałam, że muszę wreszcie opanować sztukę gotowania świeżej kolby :) Znalazłam przepis, wypróbowałam no i się z wami nim dzielę, bo wreszcie nie za twarda i całkiem smaczna nam wyszła :)
Ważne by kupić świeżą kukurydzę - powinna mieć jasny, żółty kolor. Gotujemy w lekko posłodzonej wodzie z odrobiną mleka - nie solimy! Po około 20 min. kukurydza powinna być ugotowana (sprawdzamy pojedyncze ziarenko). Można lekko posmarować masełkiem i posolić do smaku. Pycha!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mniam, lubię sobie od czasu do czasu zrobić :)
OdpowiedzUsuńpycha, też uwielbiamy :)
OdpowiedzUsuń